tag:blog.andreasjennische.se,2013:/posts AJENNISCHE 2018-02-17T21:01:24Z Andreas Jennische tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1249188 2018-02-17T20:51:37Z 2018-02-17T21:01:24Z 25 meter om och om igen

Lördagar som börjar med sovmorgon och sedan aldrig riktigt tar fart är inte bra för mig. Det gör mig rastlös. Så den här lördagen gjorde jag det rätta, gick upp tidigt och drog till Eriksdalsbadet. Crawlade i fyrtio minuter och blev helt slut. Och glad. 

Jag kan ännu inte crawla 40 minuter utan pauser men flera gånger fick jag åtminstone till helt okej vändningar under vattnet. Sakta men säkert blir jag bättre. Hoppas att Daniel vill ha mig som teammate i swimrun i sommar igen. Jag kommer att vara en mycket bättre simmare den här gången.

Det är något speciellt med att simma jämfört med annan träning. Vissa ögonblick slår en känsla av tidlöshet in. Kroppen känns viktlös och omgivningen försvinner. Man blir ett med vattnet utan att bli rädd. En underbar känsla.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1248816 2018-02-16T22:58:47Z 2018-02-16T22:58:47Z Kort stund av lycka

Oregelbundet och sällan, men lika fantastiskt varje gång, stannar medvetandet upp och identifierar en lyckolucka. Det hände alldeles nyss. När kroppen och tankarna är på samma ställe och huden får ett extra lager av osynliga känselspröt för att kunna registrera all positiv energi i närheten. Små korta stunder av lycka. När hela familjen är samlad. När ingen har någon tid att passa och morgondagen ligger och väntar som ett paket. Då just då är det fint att vara människa. Att veta att man vet.

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1246044 2018-02-11T17:50:04Z 2018-02-11T17:50:05Z Jag måste verkligen byta brillor

Shit, alldeles nyss var jag på väg att bränna en sjuk bra idé här. Jag hann komma på det innan jag tryckte publish. Jag byter spår.

***

Det pratas mycket om en manlighet i kris these days. Medelklassens dilemma. Välfärdssjukdomar. Kulturbilagornas ettor var synkroniserade i sin problembeskrivning på söndagsmorgonen.

Jag läste Adam Svanells reportage (det till höger) om potensproblem hos unga män, orsakade av (enligt de unga männen själva) ett porrberoende. Teorins kopplingar till verkligheten visar sig halta, men att hjärnan påverkas av intryck är svårt att komma ifrån och porrens påverkan på självbild och sex i sig är det färre som ifrågasätter. Jag gillade reportaget. Svanell skriver ofta bra.

***

I övrigt har det varit en fixa hemma-söndag. Jag har tvättat, städat, lagat mat, följt med ungar till dans och varit pysselassistent. Och jag har lyssnat på musik! Det glädjer mig att jag har kunnat göra det flera timmar i sträck utan att tycka allt är dåligt. Jag vågar knappt säga högt eftersom jag ifrågasätter mina egna känslor här, men jag har lyssnat enbart på The War On Drugs idag. Hur det gått till vet jag inte men jag har tyckt om det. Det passar mitt mood. Jag har försökt förut och då genast stängt av. Är 40-årskrisen redan här? 


]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1245449 2018-02-10T08:30:46Z 2018-02-10T08:47:42Z Mitt liv som bloggare
Vad är det för titel? Mitt liv som bloggare? Jag bloggar ju knappt. Dessutom är jag för gammal och för försiktig med mitt privatliv på internet för att bli en riktig bra bloggare.

Men kanske behöver det inte vara så. Eller jag vet att det inte behöver vara så. En blogg kan innehålla vad som helst och även om Bloggaren med stort b blivit förknippad med unga personer, främst kvinnor, som bjudit på det mesta kan jag göra det.
Det är något mycket befriande i att skriva på det här sättet. Det jag skriver publiceras för allmän beskådan (även om publiken jag har här är minimal) och därmed är det kul. Jag har så många gånger skrivit dagbok men aldrig orkat hålla på mer än några dagar eller veckor. Motivationen försvinner. För vem gör jag det här? 

Min farfar skrev dagbok hela sitt liv, böcker som min pappa nu ärvt. Har han läst dem? Det tror jag inte. 
Fast det slår mig nu när jag tänker tillbaka, jag skrev faktiskt dagbok under det år jag bodde i London och Los Angeles som yngling och de texterna kommer jag att återvända till. Det har jag faktiskt redan gjort. Men det var en period då jag hade all tid i världen för personlig reflektion och fick uppleva en rad händelser som förändrade mitt liv på kort tid.

Det är svårare att hålla uppe dagboksglöden i det mer stillsamma liv jag lever nu. Tid är dessutom en bristvara. Det här skriver jag i den där luckan som uppstår då ungarna gått upp på lördag morgon men ännu inte ätit frukost, eftersom jag måste fixa den. 

Det som en bloggtext förlorar vid en jämförelse med dagbokstexten (eller vinner) är ett gallringsfilter. Det mest ogenomtänkta lämnar jag utanför. Jag tror det gör det hela bättre överlag.

Well, vi får se hur stringent jag kommer att vara i detta. Förhoppningsvis återkommer jag snart. 

Det finns saker som talar för större inspiration framöver.

  • Jag finns på Twitter som ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1242800 2018-02-04T21:44:04Z 2018-02-04T21:44:05Z Våga vinkla
Jag hittade den här Spark Page som jag gjorde för ett drygt år sedan. Jag lyfter den igen. 
@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1242635 2018-02-04T15:39:20Z 2018-02-04T20:07:22Z Svårt att gilla Eriksdalsbadet en söndagseftermiddag

Jag gick till simhallen. Hur mycket jag än tycker om att simma är Eriksdalsbadet en söndagseftermiddag en inte helt njutbar upplevelse. Det är trångt, det luktar inte bra i omklädningsrummet och det är smutsigt. Och den trend bland främst unga män som innebär att sporta kalsonger under badbrallorna är tvärtom mot vad jag trott inte över. 

Jag går dit för att simma längder. I den delen är det helt okej även om det är mycket folk. Men i familje- och äventyrsbadet är det så högljutt och stökigt att jag drar mig för att gå dit med ungarna. 

Det är synd att det är så här. Efterfrågan på upplevelser i simhallar och badhus är uppenbart hög. Och det i alla åldrar av stockholmare. Den här söndagseftermiddagen ser jag både gubbar, tanter, medelålders triatleter, barnfamiljer, ensamma föräldrar med barn och kompisgäng. Oavsett kulturell- eller socioekonomisk bakgrund är det tydligt att lusten att bada och simma är hög. 

Men om där är något grupp som är underrepresenterad är det unga kvinnor och tjejer. Mängden pojkar i grupp är långt fler än motsvarigheten för flickor. Det är svårt att inte tänka på den vilda debatt om sexuella trakasserier på baden som rasade för något år sedan. Jag tror det finns en hel del kvar att göra. 

Men det ska sägas att det åtminstone ser ut som Eriksdalsbadet satsat på att öka antalet personal. Jag har aldrig sett så många röda tröjor ute i simhallen som idag. Kanske var det på grund av tävlingen som pågick i 50-metersbassängen. Kanske är det faktiskt ett bevis på att badet agerar för att skapa god stämning och öka tryggheten.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1242253 2018-02-03T15:48:59Z 2018-02-03T18:11:57Z En fin kväll på stan med DP Awards 2017

I går var det gala. DP Awards 2017. Vilken fest. Nu skulle det avgöras vad som var "bäst" förra året. Allt mycket internt och roligt. För en utomstående kan det verka märkligt att vinnarna blir glada, men det blir man, trots att de nominerade alltid väljs med ironisk blick. Kategorin "Årets reporterbild" är en stor skrattfest. Vinnaren i år: en mycket stolt Lotten Engbom. Själv tog jag hem Årets push på en tveksam lansering av Hesa Fredriks larmande över Stockholm i december.

Konferiencer som tidigare: the almighty Tomasz Pozar.

Stort tack till Micke Toll och Mimmi Epstein som fixade allt!

Jag skulle säga att hela hemligheten bakom StockholmDirekt och det vi lyckas med går att koka ner i det som belyses en sådan här kväll. 

Sedan blev det karaoke och mingel för hela planeten ända till sent. Utan att jag riktigt förstod hur det gick till var jag plötsligt anmäld för att tillsammans med Sacharias Källdén sjunga min gamla pojkrumsfavorit Shattelaha med Bon Jovi. Vilken duett! Tur jag hade stöd. Publiken (särskild Kevin Wedin) backade upp med fulla halsar.

En alltigenom mycket bra kväll.

När jag ändå är igång och skriver om jobbet så vill jag rekommendera det här reportaget av Christoffer Röstlund Jonsson om landstingets planer på ett nytt sprututbyte. En annorlunda nimby-historia som förtjänas att bli läst.

Jag knackade ner några rader på sidan 2 i veckans tidningar med förhoppning om att fler ska läsa.
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1241038 2018-01-31T22:42:18Z 2018-01-31T22:58:56Z Våldsam brand i Pirathamnen i Årstaviken

Jag låg och nattade barn när jag plötsligt hörde en kraftig smäll. Jag tog på mig jackan och mössan och rusade ner till Årstaviken. Eftersom mobilen var det enda jag fick med mig körde jag live på Facebook och Helene satt hemma och uppdaterade webben. 
Ingen av oss var egentligen i tjänst. Men var gör man inte när något sådant här händer alldeles runt knuten?

—- 

Våldsam brand i Pirathamnen i Årstaviken

From Blogposter on Flipboard

Strax före 20.30 på onsdagskvällen hördes enligt flera vittnen en kraftig explosion från den stora så kallade "Knarkbåten" som legat i Pirathamnen vid…

Read it 


@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1239315 2018-01-28T20:09:46Z 2018-01-28T20:09:47Z Söndagsintervjun

Jag har lyssnat på Söndagsintervjun med Janne Josefsson idag. Intervjun som Wicklin förberett sig på i 20 år som han skrev på Twitter. Wicklin är en väldig skicklig intervjuare och får ofta gästen att berätta ingående och personligt. Men där finns någonting som jag har börjat tänka på. Ett mönster. En sätt att ständigt vilja till barndomen. Och det där sättet att använda påståenden istället för att ställa frågor. ”Jag vill att du tar mig med till det där ögonblicket då...”, säger han ofta. Eller långa konstpauser följda av ”hur *kändes* det?” när Wicklin är på sitt terapeutiska humör (och det är han ofta). När Henrik Schyffert blivit intervjuad avslutade han allt med att tacka för sessionen.

Vissa gånger – som i intervjun med Riksbankens chef Stefan Ingves – är det mer som en skriven personintervju fast talad. Wicklin börjar med att teckna en kort introduktion av vem det är vi ska få träffa. Några välfunna meningar. Sedan följer ”brödtext” när Wicklin faktiskt inte ställer frågor utan kommer med påståenden som gästen får bekräfta. ”Du drömde om att få komma ut i världen när du satt där i ditt pojkrum i Åmål på hösten 1965”. Gästen svarar ja och berättar om hur det var.

Det går inte att låta bli att lyssna även om det ibland får det att krypa i skinnet på mig.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1238702 2018-01-27T10:00:57Z 2018-01-27T10:05:43Z Crawl morning

Det här var den bästa lördagsmorgonen på länge. Igår kväll gjorde jag en sådan där plan som innebär gå upp tidigt och komma ut genom dörren före alla andra. Det brukar fallera. Men den här gången stod jag fast! Trots att jag aldrig ställde någon klocka vaknade jag i rimlig tid. Prick klockan 09 var jag på Eriksdalsbadet. 09.03 var jag i vattnet. Sedan simmade jag! Fyrtio minuter crawl. Jag simmade några längder. Tog en kort paus. Simmade några till. Körde någon längd bröst och rygg när jag blev för trött men pressade till att envisas med crawlet. Tekniken är långtifrån hundra men jag är högst kapabel. Orken är vad jag behöver träna på. Och vändningar. Fast för frisim på öppet vatten (vilket är det jag egentligen vill göra) krävs inga vändningar. Där är det annat som ställer utmaningar. Det mörka vattnet, hålla rätt kurs, vågor. Om jag får till lite regelbunden simning igen nu under våren blir det extra kul att möta sommaren.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1238496 2018-01-26T21:46:56Z 2018-01-26T21:46:56Z Fredag
Andreas Jennische (@ajennische)
Jag tittade på Talang med barnen.


@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1236890 2018-01-23T22:40:42Z 2018-01-23T22:44:29Z Sista timmen

Jag körde bil till Lidingö och tillbaka. Skjutsade hem en av äldsta sonens kompisar. Missade en avfart på väg dit och en på väg hem. Men det var en fin bilfärd. Brukar inte tycka om att köra i stan men sent på en vardagskväll är det lugnt och fint på vägarna. Lidingö får mig alltid att tänka på min ungdom. Inte för att jag har något som helst koppling till Lidingö utan för att det ser ut som Småstadssverige.

Jag gick och lade mig direkt när jag kom hem. Ligger och lyssnar på vinden som viner utanför och min fru som ligger och snusar intill. Den sista timmen på dygnet är en av de bästa. Då går det fortfarande att hålla fast i den här dagen, suga ut det sista av ledighetskänslan som kommer när alla bestyr är avklarade. Efter sömnen finns bara imorgon.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1235647 2018-01-21T20:40:46Z 2018-01-21T20:40:46Z Larry Curb your enthusiasm. Jag har börjat titta på den från början. Det är gubbigt ja, men oemotståndligt roligt. Det finns ett stort mått av självironi i det som gör att det funkar. 

@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1232542 2018-01-15T21:15:34Z 2018-01-15T21:15:34Z Drar på tjejskate och hittar vuxna män med barnkläder

Jag följde med dottern till Fryshusets tjejskate-kväll. Ett utomordentligt arrangemang. Låg avgift, gratis utlåning av bräda och tränarassistans till den som vill. Som pappa fick jag såklart inte vara med (tur det, är helt kass på skateboard) utan stå och hänga längs väggen eller på någon rampkant eller liknande. Jag satt där och drack kaffe och försökte bara vila lite i stunden. Jag kollade in barnen som åkte. Kollade in deras stil. Jag lät blicken glida över de andra papporna också. De flesta i ungefär samma ålder som jag med döttrar i ungefär samma ålder som min. Då slog det mig. Papporna har ju tamejfan samma klädstil som barnen! Mössa på sniskan, en färgglad halsduk, slitna blåjeans, svarta smala jeans, sneakers, t-shirts med tryck, massor av t-shirts med tryck, luvtröjor, ryggsäckar och kepsar. Barnkläder! Om jag avvek? Knappast. Få gånger har jag känt sådant lust att vara riktigt dressad.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1228002 2018-01-07T20:05:32Z 2018-01-07T20:05:32Z Outlines #graffiti #södra station

Det har dykt upp en ny stor målning utmed spåret vid Södra station. Jag stannade och filmade den förut, tyckte den var intressant eftersom den så tydligt blivit lämnad innan den var klar. Slutet saknar outlines. 
Nu slår det mig att den kanske till och med har kopplingar till det stora stopp som skedde i tågtrafiken i förra veckan! Tänk om det trots allt handlade om spårspring. 

@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1227602 2018-01-06T22:59:06Z 2018-01-06T23:00:42Z Grime

Jag tar en selfie på väg ner till tvättstugan. Jag ser gammal ut. Men det är ju som det är med den saken. Jag publicerar bilden här för att visa att jag är okej med det. Tiden är inget att göra åt. Ibland mår jag dåligt av den tanken. Men det går faktiskt att resa i tiden, i tanken. När jag av någon anledning satte på en Spotifylista med grime ungefär samtidigt som jag åkte ner i tvättstugan så hände det helt oavsiktligt. Jag förpassades till Walthamstow, E17, i London och mindes plötsligt en massa saker som hände för drygt femton år sedan. Som när jag som sandwichman på Darwins Deli klev in på motorcykelbutiken som låg på min lista och när den unga killen som alltid köpte lunch av mig där plötsligt berättade att han brukade röka så jävla mycket gräs och att det var det bästa han visste. Eller hur det var att höra Ida och Kristina skratta rått åt någon snubbe eller gjort, antingen i Finspång eller i London. Marmitemackor, The Streets, promenader längs Thames på väg till jobbet. UK garage. Marknaden i Walthamstow och puben där som var full av jamaicaner. Ibland har jag svårt att få ihop att det faktiskt är jag som upplevt det, att jag var där. Men så är det. Kanske var det för att Stoffe skrev sms till mig idag som jag sökte upp lite grime och började tänka på London. Han och jag gjorde ju allt det där ihop.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1227244 2018-01-05T22:34:21Z 2018-01-05T22:37:50Z Dimma

Stockholm i morse. Molnen låg på marken. Jag tänkte hela vägen att jag skulle ta upp mobilen och ta lite bilder men inte förrän vid Nybroplan förmådde jag mig.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1226724 2018-01-04T22:47:44Z 2018-01-04T22:47:44Z Fest

Träffade bästa vännerna. Så bra.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1226085 2018-01-03T22:06:59Z 2018-01-03T22:06:59Z Pendlarmorgon

Katrineholm Hardcore

A post shared by Andreas Jennische (@ajennische) on


Vaknade i Katnehult och knallade iväg till tåget efter att ha druckit en kopp kaffe i sällskap av brorsan i mammas och pappas kök. Barnen sov tungt när jag gick. Vattentornet fick mig att minnas en tatuering jag aldrig gjorde. Campanilen i mitten omgiven att blockbokstäver: KATRINEHOLM HARDCORE. Vi var ett helt gäng som tänkt att göra den. Som alla andra tatueringar jag pratat om (en pansarvagn med orden Think Tank under och där mynningen är en penna eller ett stort med vingar) kommer den aldrig bli verklighet. Gott så. 

SJ-resan började fint med med bokläsning och jobb men sedan blev det totalstopp och katastrof med timslångt uppehåll i Södertälje Syd. Bäst var mannen i kiosken som lät mig ladda telefonen en stund. Sämst var SL som inte satte in ersättningsbussar trots att stoppet varat i FYRA TIMMAR. 

Men jag kom fram. Till slut. Och sedan blev det en i stort sett vanlig arbetsdag. 

Kvällen blev något extra med middag ute på HO’s. 

@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1225334 2018-01-02T20:30:51Z 2018-01-02T20:30:51Z @ Katne, sleepy


Ungarna har svårt att somna. Men jag läser kapitel efter kapitel i Loranga Loranga och till slut är allt sådär mysigt och varmt så de inte kan låta bli. 

Vi ligger på vinden hemma hos mamma och pappa. Barnen ska vara här några dagar på lovet och jag ska tillbaka till stan imorgon bitti och jobba. 

De är trötta och lite sköra stackarna. Båda vaknade inatt och skrek i högan sky efter att ha drömt något läskigt. 

Jag själv är också trött. 

Men det är för tidigt att sova. Måste passa på att hänga med brorsan lite innan han lämnar landet igen. 


Var tillbaka på jobbet idag. Det var som det ska. 


@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1224742 2018-01-01T21:29:20Z 2018-01-01T21:29:21Z Ett år
https://crl-ndrs.tumblr.com/post/169197741689/crl-ndrs-turned-1-today-ironiskt-nog-hade-jag@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1224499 2018-01-01T00:31:28Z 2018-01-01T00:31:29Z Gott nytt år

Vad går upp mot ett gäng dåliga raketer och smällare i Tantolunden när man har ett gäng övertaggade barn med sig på nyårsafton? Inte mycket. Gott nytt år alla. Må 2018 bli ännu bättre.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1214389 2017-12-10T16:46:55Z 2017-12-10T16:48:53Z Gjorde eget pepparkakstorp – blev okej

Torpet i pepparkaka blev ju helt okej trots att jag sumpade farstubron, glömde ett par fönster på övervåningen och brände entrén. 

Det ser ju klart mycket mer ut som the real torpet jämfört med de köpta byggsatserna. 

@ajennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1210911 2017-12-03T21:57:19Z 2017-12-03T21:57:19Z Såg min son dansa och fick lite tårar i ögonen

Igår var jag och familjen hemma hos en vän till min fru. Det var ett sådant där besök som glider över från häng på dagen till middag och vin. Barnen roade sig med sitt och det blev tid för oss vuxna att prata om ämnen som berör mer på djupet än det alldagliga hur är det på jobbet-snacket. Vi kom in på den första tiden med barn, hur små de varit och hur osäkert allt var där i början. Undernäring, slangar i näsan och små ynkliga pip istället för skrik. Alla de där minnena vällde upp inom mig idag igen när jag satt och tittade på min idag åtta år gamla son som hade dansuppvisning. Han gjorde svåra moves. Han körde järnet. Så fint.

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1209314 2017-11-29T20:39:01Z 2017-11-29T20:39:01Z Torsdagsvibe
Andreas Jennische (@ajennische)
Vaknade i morse och trodde det var torsdag. Sedan insåg jag sanningen. Väl hemma hamnade jag i torsdag igen – och råkade sno en granntants tvättid. Det blev dålig stämning ett tag men hon visade förståelse. Tänker kompensera henne med en pava röskjut imorgon.
Andreas Jennische
0733922228
@a_jennische
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1209173 2017-11-28T21:40:41Z 2017-11-28T21:40:41Z En hård dag

En hård dag. Det är de flesta numera. Jag sprang till jobbet för att skaka av mig lite. Det plingade hela vägen i mobilen men jag begränsade mina tittningar till en per kilometer. Det gick bra. Som brukligt var de flesta notiserna inte riktade direkt till mig. Det är effektivt med gruppkommunikation via Messenger men det driver samtidigt stress. Jag börjar dock lära mig att hålla tillbaka. Sätta gränser. Inbillar jag mig.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1208240 2017-11-26T11:02:05Z 2017-11-26T11:02:05Z Från platsen där jag sitter ser jag lämmeltåget vid Årstaviken
Vissa helgmorgnar skulle jag vilja backa bandet några timmar, tillbaka till den stund jag vaknade, för att där och då justera tankarna så att resten av dagen kan bli bättre. Jag sitter vid ett skrivbord och tittat ner på flanerande söndagsstockholmare som vandrar längs med vattnet. Jag borde dammsuga ett golv, betala räkningar eller planera lunch till alla barn. Istället knackar jag ner några spridda tankar i ett tomt dokument i Evernote. 
Jag var på fest i går, en hemmafest. Jag pratade med flera människor jag tycker om men sällan träffar. Jag minglade, drack öl, åt några piroger. 
Jag gick hem med fast blick och siktet inställt på i dag. 
Nu är jag här.


]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1207892 2017-11-25T08:57:29Z 2017-11-25T11:51:12Z Starka nyheter på StockholmDirekt idag

Det är en konst att jobba kort- och långsiktigt samtidigt. Att både göra bra veckotidningar och hålla högt tempo på webben med begränsade resurser. Jag tycker att vi lyckas riktigt bra. 


Den här morgonen toppar vi med petade Roger Mogerts avgångsvederlag, en nyhet som hittills blivit upplockas av både Omni, Aftonbladet och SvD. Kul!

Vi har också ett bra eget avslöjande om hur det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem kräver att nya hyresgäster i kvarteret Linjalen på Södermalm säger ja till att det byggs en stor Ica Kvantum i garaget. Om de säger nej blir det inget kontrakt. 

Utöver det en storlista med stans julmarknader, reportage om helikopterboomen i Bromma, friskolan som köpte ”fel” hus och massor av andra lokala nyheter från hela Stockholm. 

Nu frukost 
]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1207735 2017-11-24T20:56:36Z 2017-11-24T20:56:36Z Gå ut

Tänk att gå ut en fredag numera betyder köpa ett paket kaffe och en påse bridge på Kijas.

@ajennische

]]>
Andreas Jennische
tag:blog.andreasjennische.se,2013:Post/1206919 2017-11-22T18:19:31Z 2017-11-22T18:24:41Z Teen Slayer och hennes pensionärspolare vill krossa ungdomar på Counter Strike

Det här ska ni se. Det är en fantastiskt fin film som min kollega Zacke har gjort om ett gäng pensionärer som börjat spela Counter Strike.]]>
Andreas Jennische